Dagliga verksamheten Cameleonten fullbelagd

Dagliga verksamheten Cameleonten är nu fullbelagd.  Verksamhetschefen Anna Kirch berättar om varför deltagare och föräldrar är så nöjda med verksamheten.

Hur många brukare har ni plats för?
– 32 totalt, varav 20 inom Cameleonten Aktivitet och 12 inom Cameleonten Arbetsinriktning.

Hur ser fördelningen ut mellan de olika inriktningarna Aktivitet och Arbete?
– Cameleonten Aktivitet har sedan några veckor tillbaka blivit fullbelagt med beställning för den 20:e deltagaren som börjar i juni! Cameleonten Arbetsinriktning har sju deltagare och fem lediga platser.

Vilka brukare vänder Camelonten sig till?
– Personkrets 1 i LSS; personer med utvecklingsstörning och/eller autism samt Asperger Syndrom.

Vad är det som gjort Cameleonten så populär?
– Det är många saker, inte minst  för att deltagarna upplever medarbetarnas stora engagemang och kompetens för arbetet. Det har visat sig i våra brukarenkäter år efter år och jag tror och hoppas att det blir likadant detta år. Många har valt Cameleonten direkt efter gymnasiet efter att de har gjort praktik och trivts hos oss. Vidare så är deltagarna är intresserade av de arbetsuppgifter och aktiviteter som vi erbjuder; utearbete, arbete i Second Hand-butiken eller bakning. Vi erbjuder också sociala trivselaktiviteter, t.ex. discon och nu senast idag var ett gäng på kryssning till Åland. Vi har också erbjudit en stor variation mellan arbetsuppgifter för de som velat och haft förmåga till, vilket många har upplevt som stimulerande. Dessutom finns våra lokaler i ett centrum och möjliggör på det viset ett aktivt deltagande i samhällslivet, vilket är en av de grundläggande intentionerna med LSS.

Men även andra faktorer spelar in. Häromveckan träffade jag en förälder som berättade att det faktum att vi erbjuder lunch till subventionerat pris var en bidragande orsak när hon valde bland godkända utförare i hemkommunen. En annan faktor är att vi i princip alltid har verksamheten öppen, även för dem som kommer från kommuner som medger stängda dagar. Vi vet att föräldrarna till många av de deltagare som bor hemma har svårt att ordna med tillsyn om dagliga verksamheten skulle vara stängd. Generösa öppethållanden är ett sätt för oss att möta deras behov.

På bilden: Verksamhetschef Anna Kirch

Läs mer på www.cameleonten.se

Nyheter

Alla gillar Maja

Sedan augusti 2017 arbetar labradoren Maja vissa dagar på Luna Ungdomsboende. Maja är utbildad terapi- skol- och läshund.

Verksamheter har bytt namn

Några av Utvecklingspedagogiks verksamheter har nya namn. Läs här vilka det gäller och vad de heter nu.

Heja IP-spelen

Balders hus särskola har mottagit ett stipendium gällande idrottstävlingen IP-spelen.

Elevkonst på Edsviks Konsthall

Elever från Häggviks Gymnasium visar upp konst. Temat för året är Broar och utställningen pågår mellan 26 april och 7 maj.

En kontaktskapande Japanresa

Fyra lärare från Häggviks Gymnasium är på en kontaktskapande resa i Japan. Följ med Frida, Helena, Maria och Maria på deras reseblogg!

Trädgård och djur på schemat

Tycker du om att vara ute - och jobba med trädgård eller djur? Då kan du söka till IV Trädgård på Häggviks Gymnasium.

Elever minskade matsvinnet!

Under två terminer har elever vid Häggviks Gymnasium arbet med projekt Matsvinn". Nu har de sett till att skolans matsvinn minskat med 14 procent på en vecka. Läs intervju med eleverna här.

Axin och Ida lagade godast

Axin och Ida från Häggviks Gymnasium vann matlagningstävlingen SGY Cup. Här berättar de om sin vinnande biff stroganoff.

Ung Salong 2016

För nionde året i rad samarbetar grund- och gymnasieskolorna i Sollentuna och visar konst i alla former.

Sinnesrum hos Balders hus

I vita rummet, musikrummet och bollhavet stimuleras sinnen utifrån individens förutsättningar.

Under ombyggnad

Det renoveras för fullt. Snart kommer eleverna på Hotell, restaurang och bageri-utbildningen få betydligt fräschare lokaler. "Jag ser fram emot att få komma till det nybyggda, säger Linnea, 18 år.

Nytt program vid Häggviks Gymnasium

Häggviks Gymnasium har fått tillstånd att starta det nationella programmet för administration, handel och varuhantering. Planerad start är höstterminen 2016.

Mumin som temaprojekt

Klass G7 på Svedenskolan Bergshamra har arbetat med Mumintrollen som temaprojekt.

Premie för lovvärd insats

Carlo Mognaschi, Häggarnas grundare, har av Sollentuna kommun fått en premie för sitt arbete med dansbandet.

Konstnärerna på Cameleonten

Marie-Rose Mugoyikazi som varit praktikant på Cameleonten tycker att personalen på Cameleonten är konstnärer.

Gå på utställning!

Elever från Häggviks Gymnasium ställer ut sina alster på Ung Vårsalong 2014.

Felicia vann melodifestival

Felicia Kamsvåg, elev vid Häggviks Gymnasium, sjöng hem segern i Väsby Melodifestival. I maj får hon tävla i European Song Festival i Stockholms Konserthus.

Utvecklingspedagogik 20 år

I år firar vi att vi drivits långsiktigt i 20 år. Läs mer om hur allting började och hur vi har blivit det vi är idag.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.