Soliga ansikten på ny arbetsplats

Sex arbetsdeltagare från utegruppen vid Cameleonten Daglig Verksamhet är verksamma med diverse trädgårds- och fastighetsskötsel i bostadsrättsföreningen Solhjulet. De har nyligen flyttat från sina ordinarie lokaler till nya utrymmen hos bostadsrättsföreningen.

Hos Solhjulet trivs arbetsdeltagarna tillsammans med fastighetsskötare, trädgårdsmästare och övriga medarbetare inom föreningen. Det är ingen skillnad, alla har lika värde. Uppskattningen och respekten för varandra är ömsesidig.

Vad har ni jobbat med idag, undrar vi.
– Klippt sly, svarar alla unisont. Hela förmiddagen har gruppen varit igång och rensat och klippt, och det syns i närområdet, även om snön fortfarande ligger kvar på många ytor

Vilka andra uppgifter har ni här i bostadsrättsföreningen Solhjulet?

– Vi sopar grus, skrapar mossa, rensar ogräs och plockar skräp till exempel, säger Magnus, en av deltagarna i gruppen.

– Men vi har också tagit ansvar för att alla dörrar fungerar och sett över att alla bänkar är i bra skick, tillägger Sten som också jobbar i gruppen.

- Bostadsrättsföreningen Solhjulet är så tillmötesgående, säger Ingrid Isacson som är arbetshandledare för gruppen. - Vi har försetts med många och funktionella redskap som underlättar vårt arbete väsentligt och så har vi fått nya jackor. Fina, varma jackor med föreningens namn på ryggen. Det känns väldigt proffsigt att jobba här tycker hela gänget och ser nöjda ut.

Men gruppen gör givetvis också en hel del saker, som inte är arbete. Att grilla är en aktivitet som alla gillar och så går de ut och äter ibland, går på bio och bowlar. Men det roligaste som hänt nyligen var att de blev bjudna på hockeymatch på Hovet i Globen, inte bara en gång utan både matchen mellan Frölunda-Djurgården och därefter också en match mellan AIK-Leksand. Det var en stor upplevelse, det är alla överens om, även om man har olika uppfattningar om vilket lag som är bäst och vem som borde ha vunnit. Det var bostadsrättsföreningen Solhjulet som bjöd på alla på matcherna, för att visa sin uppskattning och förmedla hur nöjda de är med gängets insats. Man hade till och med ordnat en VIP-visning i omklädningsrummet hos AIK-spelarna. Så Magnus, Mattias, Sten, Kenny, Jakob och Roger fortsätter gärna att jobba länge till för sin stora bostadsrättsförening.

 

 

Nyheter

Jobb med superhjältar i skolan

Att jobba tematiskt gör det lättare att förstå och att se samband. Att jobba med superhjältar som tema gör det ännu roligare!

Full fart i bowlinghallen

Det går bra för bowlingteamet från Häggviks Gymnasium, ungdomarna får fart på kloten och slår ner käglor på löpande band.

Hundassisterad terapi

Maja är en 7 år gammal labrador som älskar barn. När hennes ägare frågar om hon vill åka och jobba, står svansen upp och hon viftar frenetiskt.

Kommunen väljer att missgynna elever

Norrtälje kommun missgynnar elever i behov av omfattande särskilt stöd skriver Niklas Ahlström, Joakim Gestberg och Carina Köhl i en debattartikel i Norrtelje Tidning.

Pensionär vid 67!

Efter två extra år vid Cameleonten Daglig Verksamhet går Gunilla i pension.

Japandagar i juni

Häggviks Gymnasium och Cameleonten får besök från Japan, utställning av japanska konstnärer och symposium. Allt händer 1-3 juni! Här hittar du inbjudan och mer information.

Framsteg för framtiden

Dimitra har gjort stora framsteg på Svedenskolan Bergshamra. Siktet är inställt på att plugga till förskollärare.

Olika är bra!

Inför Internationella Downs Syndrom-dagen har vi träffat Josefin, som gillar matte och gärna rockar sockorna.

Gränsen är nådd!

Skolledare i Norrtälje höjer sin röst om ersättningsnivåerna i en debattartikel.

Valfriheten hotas!

Niklas Ahlström kommenterar regeringens och vänsterpartiets förslag.

Alla gillar Maja

Sedan augusti 2017 arbetar labradoren Maja vissa dagar på Luna Ungdomsboende. Maja är utbildad terapi- skol- och läshund.

Verksamheter har bytt namn

Några av Utvecklingspedagogiks verksamheter har nya namn. Läs här vilka det gäller och vad de heter nu.

Heja IP-spelen

Balders hus särskola har mottagit ett stipendium gällande idrottstävlingen IP-spelen.

Elevkonst på Edsviks Konsthall

Elever från Häggviks Gymnasium visar upp konst. Temat för året är Broar och utställningen pågår mellan 26 april och 7 maj.

En kontaktskapande Japanresa

Fyra lärare från Häggviks Gymnasium är på en kontaktskapande resa i Japan. Följ med Frida, Helena, Maria och Maria på deras reseblogg!

Trädgård och djur på schemat

Tycker du om att vara ute - och jobba med trädgård eller djur? Då kan du söka till IV Trädgård på Häggviks Gymnasium.

Elever minskade matsvinnet!

Under två terminer har elever vid Häggviks Gymnasium arbet med projekt Matsvinn". Nu har de sett till att skolans matsvinn minskat med 14 procent på en vecka. Läs intervju med eleverna här.

Axin och Ida lagade godast

Axin och Ida från Häggviks Gymnasium vann matlagningstävlingen SGY Cup. Här berättar de om sin vinnande biff stroganoff.

Ung Salong 2016

För nionde året i rad samarbetar grund- och gymnasieskolorna i Sollentuna och visar konst i alla former.

Sinnesrum hos Balders hus

I vita rummet, musikrummet och bollhavet stimuleras sinnen utifrån individens förutsättningar.

Under ombyggnad

Det renoveras för fullt. Snart kommer eleverna på Hotell, restaurang och bageri-utbildningen få betydligt fräschare lokaler. "Jag ser fram emot att få komma till det nybyggda, säger Linnea, 18 år.

Nytt program vid Häggviks Gymnasium

Häggviks Gymnasium har fått tillstånd att starta det nationella programmet för administration, handel och varuhantering. Planerad start är höstterminen 2016.

Mumin som temaprojekt

Klass G7 på Svedenskolan Bergshamra har arbetat med Mumintrollen som temaprojekt.

Premie för lovvärd insats

Carlo Mognaschi, Häggarnas grundare, har av Sollentuna kommun fått en premie för sitt arbete med dansbandet.

Konstnärerna på Cameleonten

Marie-Rose Mugoyikazi som varit praktikant på Cameleonten tycker att personalen på Cameleonten är konstnärer.

Gå på utställning!

Elever från Häggviks Gymnasium ställer ut sina alster på Ung Vårsalong 2014.

Felicia vann melodifestival

Felicia Kamsvåg, elev vid Häggviks Gymnasium, sjöng hem segern i Väsby Melodifestival. I maj får hon tävla i European Song Festival i Stockholms Konserthus.

Utvecklingspedagogik 20 år

I år firar vi att vi drivits långsiktigt i 20 år. Läs mer om hur allting började och hur vi har blivit det vi är idag.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.