Utvecklingspedagogik Sverige AB har förvärvat Balders hus AB och Stockholms Barn & Ungdomsstöd AB

Utvecklingspedagogik bedriver utbildnings- och omsorgsverksamheter för barn,unga och vuxna med funktionsnedsättning. Med hög kvalitet, individuellt utformade insatser och ständig utveckling ökar vi kunskaperna, livskvaliteten och delaktigheten i samhället för våra elever och brukare. Vi driver Svedenskolan Mälarhöjden, Svedenskolan Bergshamra, Sveden Fritid, Häggviks Gymnasium, Häggvik Fritid, Häggviks Ungdomsboende, Rudebacken och Cameleonten. Utvecklingspedagogik har förvärvat Balders hus AB, beläget i Norrtälje och Stockholms Barn & Ungdomsstöd AB (Lunaverksamheterna), vars verksamheter finns i Bromma, Aspudden och på Lidingö.

– Tack vare deras höga kvalitet och samt att deras utbud liknar det som finns hos våra tidigare verksamheter passar Balders hus och Stockholms Barn & Ungdomsstöd mycket väl in hos Utvecklingspedagogik. Genom förvärven skapar vi en fortsatt stabil och långsiktig plattform för framtiden. Vi kommer kunna erbjuda elever och brukare fler verksamheter att välja mellan inom Utvecklingspedagogik och kommer att verka på ett geografiskt större område. Förvärven kommer inte att innebära några förändringar för elever och brukare. Vi är stolta över att vi blev tillfrågade om att förvärva Balders hus och Stockholms Barn & Ungdomsstöd. Nu ser vi fram emot att tillsammans med våra nya verksamheter fortsätta vår ständiga utveckling, säger Niklas Ahlström, vd för Utvecklingspedagogik Sverige AB.

– Jag valde att sälja till dem jag tycker är bäst, till Utvecklingspedagogik. De har lång erfarenhet och driver sina verksamheter med hög kvalitet och en vilja att utveckla dem, säger Anna Bjurenstam, tidigare ägare av Stockholms Barn & Ungdomsstöd AB.

– Det känns helt rätt att lämna över till Utvecklingspedagogik. Balders hus kommer nu att ingå i ett större sammanhang och vi känner oss trygga med att det är de som ska driva och utveckla verksamheterna, säger Gunilla Lund och Marianne Mellberg, tidigare ägare av Balders hus.

Utvecklingspedagogik har efter förvärven verksamheter som omfattar förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasium, gymnasiesärskola, korttidstillsyn, korttidsvistelse, ungdomsboende och daglig verksamhet. Kösystemen till samtliga verksamheter kommer att fungera som tidigare.

www.utvecklingspedagogik.se
www.baldershus.com
www.lunaskolan.se

Nyheter

Hundassisterad terapi

Maja är en 7 år gammal labrador som älskar barn. När hennes ägare frågar om hon vill åka och jobba, står svansen upp och hon viftar frenetiskt.

Kommunen väljer att missgynna elever

Norrtälje kommun missgynnar elever i behov av omfattande särskilt stöd skriver Niklas Ahlström, Joakim Gestberg och Carina Köhl i en debattartikel i Norrtelje Tidning.

Pensionär vid 67!

Efter två extra år vid Cameleonten Daglig Verksamhet går Gunilla i pension.

Japandagar i juni

Häggviks Gymnasium och Cameleonten får besök från Japan, utställning av japanska konstnärer och symposium. Allt händer 1-3 juni! Här hittar du inbjudan och mer information.

Framsteg för framtiden

Dimitra har gjort stora framsteg på Svedenskolan Bergshamra. Siktet är inställt på att plugga till förskollärare.

Olika är bra!

Inför Internationella Downs Syndrom-dagen har vi träffat Josefin, som gillar matte och gärna rockar sockorna.

Gränsen är nådd!

Skolledare i Norrtälje höjer sin röst om ersättningsnivåerna i en debattartikel.

Valfriheten hotas!

Niklas Ahlström kommenterar regeringens och vänsterpartiets förslag.

Alla gillar Maja

Sedan augusti 2017 arbetar labradoren Maja vissa dagar på Luna Ungdomsboende. Maja är utbildad terapi- skol- och läshund.

Verksamheter har bytt namn

Några av Utvecklingspedagogiks verksamheter har nya namn. Läs här vilka det gäller och vad de heter nu.

Heja IP-spelen

Balders hus särskola har mottagit ett stipendium gällande idrottstävlingen IP-spelen.

Elevkonst på Edsviks Konsthall

Elever från Häggviks Gymnasium visar upp konst. Temat för året är Broar och utställningen pågår mellan 26 april och 7 maj.

En kontaktskapande Japanresa

Fyra lärare från Häggviks Gymnasium är på en kontaktskapande resa i Japan. Följ med Frida, Helena, Maria och Maria på deras reseblogg!

Trädgård och djur på schemat

Tycker du om att vara ute - och jobba med trädgård eller djur? Då kan du söka till IV Trädgård på Häggviks Gymnasium.

Elever minskade matsvinnet!

Under två terminer har elever vid Häggviks Gymnasium arbet med projekt Matsvinn". Nu har de sett till att skolans matsvinn minskat med 14 procent på en vecka. Läs intervju med eleverna här.

Axin och Ida lagade godast

Axin och Ida från Häggviks Gymnasium vann matlagningstävlingen SGY Cup. Här berättar de om sin vinnande biff stroganoff.

Ung Salong 2016

För nionde året i rad samarbetar grund- och gymnasieskolorna i Sollentuna och visar konst i alla former.

Sinnesrum hos Balders hus

I vita rummet, musikrummet och bollhavet stimuleras sinnen utifrån individens förutsättningar.

Under ombyggnad

Det renoveras för fullt. Snart kommer eleverna på Hotell, restaurang och bageri-utbildningen få betydligt fräschare lokaler. "Jag ser fram emot att få komma till det nybyggda, säger Linnea, 18 år.

Nytt program vid Häggviks Gymnasium

Häggviks Gymnasium har fått tillstånd att starta det nationella programmet för administration, handel och varuhantering. Planerad start är höstterminen 2016.

Mumin som temaprojekt

Klass G7 på Svedenskolan Bergshamra har arbetat med Mumintrollen som temaprojekt.

Premie för lovvärd insats

Carlo Mognaschi, Häggarnas grundare, har av Sollentuna kommun fått en premie för sitt arbete med dansbandet.

Konstnärerna på Cameleonten

Marie-Rose Mugoyikazi som varit praktikant på Cameleonten tycker att personalen på Cameleonten är konstnärer.

Gå på utställning!

Elever från Häggviks Gymnasium ställer ut sina alster på Ung Vårsalong 2014.

Felicia vann melodifestival

Felicia Kamsvåg, elev vid Häggviks Gymnasium, sjöng hem segern i Väsby Melodifestival. I maj får hon tävla i European Song Festival i Stockholms Konserthus.

Utvecklingspedagogik 20 år

I år firar vi att vi drivits långsiktigt i 20 år. Läs mer om hur allting började och hur vi har blivit det vi är idag.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.