Hem / Häggviks Ungdomsboende

Välkommen till Häggviks Ungdomsboende

– en del av Utvecklingspedagogik

Tryggt, trivsamt och roligt  

 

Vi arbetar för att ungdomarna ska få en fungerande vardag och meningsfull fritid, utifrån individuella intressen och behov. Ungdomarna ska uppleva att det är tryggt, trivsamt och roligt att bo hos oss. Med omtanke, engagemang och individuellt anpassat stöd ger vi ungdomarna möjlighet att utvecklas samt träna och förbereda sig för vuxenlivet, alltid utifrån var och ens egna förutsättningar.  

 

Boendet har en gemensam uteplats för bland annat grillkvällar, kubbspel och häng. 

 

Häggviks Ungdomsboende ligger i Häggvik i Sollentuna och ligger nära pendeltåg, buss, grönområden och Häggviks centrum. Sollentuna Centrum ligger cirka två kilometer från boendet och det tar 19 minuter med pendeltåg från Häggvik till Stockholm City. I närområdet finns flera promenadstråk och goda möjligheter till utevistelse.  

Kontaktuppgifter

 

Besöksadress:
Häggviksvägen 4, Sollentuna

 

Postadress:
Box 762, 191 27 Sollentuna

 

Telefon: 070 670 73 77
E-post: johanna.tellrud@up.se

Vårt erbjudande

Häggviks Ungdomsboende är ett LSS-boende för gymnasieungdomar med lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning och/eller funktionsnedsättning inom autismspektrum. Boendet är alltid öppet och bemannat dygnet runt årets alla dagar. För att ansöka om en plats till ungdomsboendet ska du ha fyllt 15 år. Hos oss är du välkommen att bo så länge du bedriver gymnasiestudier. Vi har ett nära samarbete med Häggviks Gymnasium som ligger i direkt anslutning till boendet. 

När du bor hos oss på Häggviks ungdomsboende får du ett eget rum. Du har också tillgång till våra gemensamhetsutrymmen som kök, matrum, vardagsrum och tvättstuga. 

Hoppa över Aktuellt från oss

Vi samverkar med Häggviks Gymnasium och Häggvik Fritid

Klicka på verksamheten för att läsa mer om den.

 

Några ord från oss

”Jag är väldigt glad över att få vara med och utveckla vår verksamhet tillsammans med mina kollegor och våra fina ungdomar. Det finns mycket glädje och utveckling. Tillsammans gör vi skillnad.”

profilskissbild

Yasmine Poursamad

KONTAKTPERSON

Mobil: 072-083 67 29

E-post: yasmine.poursamad@up.se

Elever skrattar

Jag tycker att personalen var intresserade av vem jag var och att de var hjälpsamma.  Jag hade hälsat på hos boendet innan jag flyttade in. Då hade jag massor med frågor. Bland annat om man får egna nycklar till sitt rum och hur det går till om jag vill ha hjälp på natten.

 

Jag provsov också en natt innan jag flyttade in. Det var bra att testa hur det är innan jag skulle  bestämma mig. När jag provsov undrade jag ”hur ska jag passa in på boendet” för jag tyckte alla andra gjorde det. Efter ett litet tag kände jag att jag verkligen passar in här! 

 

Ungdom vid Häggviks Ungdomsboende

Lärare samtalar med elev

Redan vid första mötet slogs jag av att alla var så vänliga och kunniga. Det kändes äkta, och det är inte ofta man stöter på det.
Personalen engagerade sig, redan från början, i vem vår son är och de ringade snabbt in hans specifika behov och utmaningar.  

 

Alla som arbetar på boendet sätter vår sons personlighet i centrum och är lyhörda för vad han behöver stöd med. De känns trygga i balansgången mellan att lyssna, uppmuntra och göra de överenskommelser som faktiskt behövs. Jag tycker att det finns värme och respekt för ungdomen i bemötandet. Det märks att de är erfarna.

 

Förälder till en ungdom vid Häggviks Ungdomsboende

Välkommen till oss

Fritidsaktiviteter planeras individuellt med varje ungdom, men vi låter också aktiviteter uppstå spontant utifrån ungdomarnas behov och önskemål. Du som bor på Häggviks ungdomsboende har möjlighet till olika aktiviteter på egen hand eller tillsammans andra.  

Med kompetenta och engagerade medarbetare förbereder vi ungdomarna för ett vuxenliv ute i samhället och ger dem färdigheter att klara ett så självständigt liv och boende som möjligt. 

Boendet ligger i direkt anslutning till Häggviks Gymnasium och har tillgång till multisportarena, fina promenadstråk, gym och en gemensam uteplats.  

Allrummet på boendet är NPF-anpassat. Färgval, belysning, möblering och intryck är anpassade för att minska stress och ge bra förutsättningar för välmående och utveckling.