Hem / Lunaskolan Bromma

Välkommen till Lunaskolan Bromma

– en del av Utvecklingspedagogik

Lära för livet, Utvecklas individuellt, bli Nyfiken och stimulerad med Aktivitet under dagen – LUNA

 

Lunaskolan Bromma utgår från varje elevs individuella styrkor, färdigheter och stödbehov. Vi arbetar aktivt med att hitta balansen mellan anpassning och utmaning för varje enskild elev i undervisningen och i det sociala samspelet. Alla elever har rätt till en skola som utgår från elevens helhet!

 

Lokalerna på skolan är personligt inredda för att skapa en miljö som bidrar till ökad studiemotivation och trivsel.

 

Lunaskolan Bromma ligger i Ulvsunda, med gångavstånd till tvärbana och buss. Vi har en stor skolgård samt närhet till fina grönområden.

 

Kontaktuppgifter

 

Besöksadress:
Johannesfredsvägen 43, Bromma

 

Postadress:
Box 20114, 161 02 Bromma

 

E-post: lunaskolanbromma@up.se
Telefon: 010-140 12 20

För elever och vårdnadshavare i vår verksamhet

Nu hittar ni all information och matsedel på SchoolSoft. Logga in via knappen här eller i vår meny.

Illustration med elev och lärare som skriver med penna i block.

Vi erbjuder

Lunaskolan Bromma är en resursskola som erbjuder grundskola och anpassad grundskola för årskurs 2–9. Vi erbjuder också fritidshem.

Resursskola – Grundskola

Vi har en begränsning i mottagandet till att gälla elever med diagnos inom autismspektrum. 

Resursskola – Anpassad grundskola

Den anpassade grundskolan vänder sig till elever med en intellektuell funktionsnedsättning. Vi har en begränsning i mottagandet till att gälla elever med diagnos inom autismspektrum samt är i behov av omfattande stöd.    

Ansökningsperioden är öppen till 29 november

– Välkommen med din ansökan

Hoppa över Aktuellt från oss

Vi samverkar med Luna Fritid Bromma

Klicka på verksamheten för att läsa mer om den.

Några ord från oss

”Varje dag ser jag elevers ögon som glittrar när de klarar något nytt; en matematikuppgift, knyta skorna, spela ett spel eller hantera en oväntad känsla. Det ger mig så mycket glädje att få vara en del av deras utvecklingsresa.”

profilskissbild

Anna Södergren
T.F. REKTOR

Telefon: 072-243 04 47
E-post: anna.sodergren@up.se

Elever i bildsalen

Jag älskar den här skolan, även om det finns jobbiga dagar. Det som är bra är att jag har flera vuxna som lyssnar på mig och förstår mig. De låter mig liksom få utrymme när jag behöver det. Samtidigt som de pushar mig till att våga prova och lära nya saker. Men de finns alltid där för mig.  

 

Det bästa skolämnet är svenska, men det roligaste på dagarna är rasterna och KTT, då spelar vi spel, går en promenad, eller bara sitter och snackar jag och mina kompisar. Det gillar jag, jag har flera bra vänner här, det har jag aldrig haft tidigare. Det är liksom som att vi förstår varandra här och respekterar varandras olikheter, det tycker jag är bra.

 

Elev vid Lunaskolan Bromma

Tre kollegor samtalar

Det roligaste med mitt jobb är givetvis kontakten med barnen. Det är också roligt att få jobba i ett engagerat team där man måste vara flexibel, spontan, lyhörd och prestigelös, så att man kan anpassa dagens kommande situationer med utgångspunkt från eleverna.

 

När vi har hittat rätt i en lösning får vi en direkt och väldigt konkret feedback från eleverna eftersom man märker om eleven mår bra, har roligt i skolan och känner sig lugn, är glad och trygg. Det är en förutsättning för lärandet, då kan man komma nästan hur långt som helst i klassrummet.

 

Annika

Pedagog vid Lunaskolan Bromma

Kolla in hos oss

Vår stora skolgård bjuder in till allt från utepingis, sparkcykling, gunga, fotboll och annan bollek, pulka på vintern och sandlådelek på sommaren. I direkt anslutning till skolgården finns ett mindre skogsparti där vi både kan bygga kojor och grilla.  

Under många år har vi arbetat aktivt med konceptet Rum i skola i våra lokaler, allt för att skapa lugna, trygga och stressreducerande miljöer som bjuder in till utveckling och lärande.  

Hälsan är viktig för att klara av skolgångens utmaningar. Vi arbetar därför aktivt med hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar med projektet ”kost, hälsa och hållbarhet” där vi fokuserar på att medvetandegöra hur kost och hälsa påverkar oss och nyttan med ett hållbarhetstänkande i vårt samhälle.